Tips voor het kopen van een scooterhelm

Tips voor het kopen van een scooterhelm

Veiligheid voorop! Rijd je een scooter en wil je een goede helm aanschaffen? Bressers Tweewielers, specialist in scooters en scooteraccessoires, deelt enkele tips. Zo weet je waar je op moet letten wanneer je een scooterhelm koopt!

Rijd jij op een brommer of bromscooter en mag je maximaal 45 kilometer per uur rijden, dan ben je verplicht een helm te dragen. Dit geldt niet alleen voor jou als bestuurder, maar ook voor jouw passagier. Draag je je helm niet, dan kan je door de politie worden aangehouden en een geldboete van maar liefst € 90 krijgen. Als je op een snorscooter rijdt, dan is een helm niet verplicht. Het is echter wel zo veilig om een helm te dragen, want de deze beschermt jouw hoofd wanneer je valt of een aanrijding hebt.

Tips van Bressers Tweewielers

Wil je een helm aanschaffen, dan is het goed om enkele zaken in acht te nemen. Bressers Tweewielers, specialist in scooters en scooteraccessoires, deelt enkele tips met jou. Bekijk de tips hieronder:

Tip 1: Schaf een goedgekeurde helm aan

Zorg dat je een goedgekeurde helm aanschaft. Deze helmen voldoen aan de Europese ECE-norm, te herkennen aan een cirkel met de letter-cijfercombinatie E4. Het label vind je in de meeste gevallen terug op de kinband of binnenin de helm.

Tip 2: Kies de juiste helm

Er zijn verschillende soorten helmen beschikbaar, zoals integraalhelmen, jethelmen en systeemhelmen. Bij integraalhelmen is de helm gesloten, bij systeemhelmen wordt de voorzijde omhoog geschoven en jethelmen hebben een open stuk bij de kin. Jethelmen worden ook wel potjes genoemd. Laat je in de winkel goed voorlichten over de juiste helm voor jou.

Tip 3: Koop de juiste maat

Bij het kopen van een helm is het belangrijk dat je de juiste maat te pakken hebt. Koop nooit een te grote helm, maar kies een krapper model. Zet de helm op en controleer of je met je kiezen op de binnenzijde van je wang bijt (lichtjes). Vind je het lastig om de juiste maat te bepalen, vraag het dan aan de verkoopadviseur. Ook kan je de omtrek van je hoofd opmeten en in het maattabel de juiste maat erbij zoeken. Meet de omtrek zo’n 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen.

Tip 4: Kies een helm met zonnescherm

Helmen zijn er in alle soorten en maten. Ook beschikken helmen over diverse opties, zoals een ingebouwde zonnebril die eenvoudig te bedienen is en een vizier dat niet beslaat tijdens het rijden. Dit vizier wordt ook wel een vizier met Pinlock-systeem genoemd. Wanneer je in je helm ademt, komt er geen condens op de binnenzijde van het vizier. Zo houd je duidelijk zicht!

Tip 5: Pas op met tweedehands helmen

Het is af te raden om een tweedehands helm te kopen, ook niet wanneer je van een bekende koopt. De helm kan door een harde klap of val zijn beschadigd. Dit zie je niet altijd aan de buitenkant, maar de helm kan aan de binnenzijde gebroken zijn. In deze gevallen biedt de helm onvoldoende bescherming.

Helmen bij Bressers Tweewielers

Wil je een helm aanschaffen die lekker zit, die mooi oogt en die ook nog eens is goedgekeurd volgens de ECE-norm? Breng een bezoek aan Bressers Tweewielers in Sint Willebrord! Wij hebben een ruim assortiment met integraalhelmen, jethelmen en systeemhelmen. Deze zijn van topmerken als NAU helmets, Tech 3 en Beon. Kom langs in onze winkel in Sint Willebrord en laat je voorlichten door onze verkoopadviseurs. Zij geven je advies op maat en zoeken samen met jou naar de ideale helm!